Waarom een blog over yoga

Er is al heel veel geschreven over yoga. Filosofie, houdingen, stijlen. Internet en YouTube staan er vol mee. Op Instagram worden de meest uiteenlopende houdingen gepost op prachtige locaties. 

Voor verschillende yoga cursussen en opleiding heb ik stapels boeken gelezen met allemaal net een andere invalshoek of focus. Ik maak van al die kennis dankbaar gebruik. Ik sta vaak thuis ook nog even op mijn mat met een YouTube yogales van Tim, Adriene, of Erin.

Voor mij begon yoga 10 jaar geleden als een rustig alternatief voor bootcamp, hardlopen en windsurfen. Ondertussen leer ik steeds meer over de achtergrond. De filosofie en de volledige integratie van lichaam, geest, ademhaling en energie.

Ik houd van de ontwikkeling die ik ervaar. Yoga is geen trucje die je even snel kan leren. Het is een mindset. En vraagt om toepassing in het dagelijks leven. Hoe meer ik leer over de filosofie, hoe meer ik merk dat alles om ons heen verbonden is.

En over die verbondenheid en ontdekkingstocht gaan deze blogs. Ze gaan over ontwikkeling. Over het toepassen van yoga filosofie in het dagelijks leven. En welke ervaringen en kennis ik daarmee opdoe. Hoe ik probeer intelligente keuzes te maken.

Zweverig ben ik niet. Wel down-to-earth en praktisch. En een ontzettende sport en outdoor liefhebber. Zelf ben ik graag zoveel mogelijk buiten. We zijn gedurende de week al zoveel binnen! Buiten zijn heeft voor mij echt een positief effect op mijn gevoel.

Yoga kan gelukkig overal en door iedereen beoefend worden. Het belangrijkste is dat je open staat om te leren en dat je geduld hebt met het ervaren van resultaten. Elk klein stapje draagt bij om verder te komen. Wat je bestemming ook is.

Nog steeds geïnteresseerd in meer diepgang? In het leven? In je yoga? In je sport? In een ander perspectief? Ik vind het super leuk dat je deelgenoot bent van mijn ontdekkingstocht.

Let’s start this journey!

Liefs,
Simone

Reageer