5 elementen expeditie

Ga mee op deze diepgaande expeditie en ervaar hoeveel rust, energie en inzichten je dit elke dag oplevert.

Start 17 oktober 2020

Supercharged_5 elementen_vuur_Yoga Outdoors

Vaak hebben we het gevoel dat er iets mist in ons leven. Alsof we de verbinding zijn kwijtgeraakt. Met onszelf. Met anderen. Met de natuur.

Je voelt dat je toe bent aan diepgang en verbondenheid. Je moet keuzes maken, maar weet niet hoe. In deze expeditie gaan we in een groep van maximaal 15 personen op pad om die verbinding te herstellen. In de natuur en met elkaar kom je tot je kern.

“Het is heel bijzonder hoe snel je met elkaar de diepte in kan gaan als je ervoor open staat. In verbinding met elkaar en met mezelf heb ik ontzettend veel inzicht gekregen.” 

– Rosa

Natuur

Ervaar de eeuwenoude wijsheid uit de natuur, yoga filosofie, Ayurveda en de 5 elementen.

Verbinding

Je leert elkaar kennen. Zonder maskers en achtergrond. Samen vormen we een groep waarin jij mag zijn wie je bent.

Diepgang

Iedereen staat open voor diepgaande gesprekken, oefeningen en inzichten. We halen het beste uit elkaar en uit jezelf.

Herken jij...

 • dat je het gevoel hebt dat je iets mist in je leven?
 • dat je de verbinding met jezelf even kwijt bent?
 • dat je in alle hectiek momenten voor jezelf nodig hebt?
 • dat er nog veel is wat je over jezelf wilt ontdekken?
 • dat je opzoek bent naar meer diepgang in je leven?
 • dat je energiewerk en spiritualiteit heel interessant vindt, maar het ook snel zweverig vindt worden?
 • dat je weet dat je je energieker en ontspannender kan voelen, maar je weet niet precies hoe?
 • dat je staat voor belangrijke keuzes die je niet alleen rationeel kan maken?
Precies dan is deze expeditie voor jou.
5 elementen_aarde wter vuur lucht ruimte_600x400

Waarom de 5 elementen?

De 5 elementen (aarde,water, vuur, lucht en ruimte) kun je letterlijk ervaren en zijn subtiel terug te vinden in alles om je heen. Elk element heeft haar eigen eigenschappen en kwaliteiten die zorgen voor energie in jouw lichaam en leven. Inzicht in de elementen geeft inzicht in je eigen gedragspatronen. Door de eigenschappen te integreren in je leven zul je ervaren hoe ze samen zorgen voor:

Rust in je hoofd
Liefde in je hart
Energie in je lichaam

Mijn methode voor rust, liefde en energie

Er zijn tal van yogalessen te volgen online en in studio’s. Deze zijn ontzettend waardevol en fijn. Het valt mij echter altijd op dat het draait om het individu. Terwijl we in de groep juist zoveel kunnen leren. Wat ik ook belangrijk vind is hoe je de ervaring meeneemt in je dagelijks leven. Dat het niet blijft bij dat ene uurtje, maar dat het zorgt voor rust, liefde en energie je hele dag door.

Yoga draait niet om ingewikkelde houdingen. Het gaat om verbinding, om persoonlijke groei, om diepgang. En hoe kan je dat nou beter ervaren dan met de eigenschappen en de energie van de elementen uit de natuur?

Supercharged_5 elementen_Yoga Outdoors

Opbouw van deze expeditie

De expeditie start met een gezamenlijke dag retreat (precieze locatie volgt in de mail) waarin we een reis gaan maken langs de 5 elementen. Daarna volg je gedurende 6 weken het programma online via video’s, opdrachten en gesprekken met groepsgenoten.

Het is aan jou hoe snel je door het online programma gaat en hoeveel interactie je opzoekt. Elke week komt er een nieuwe module vrij. Na 6 weken sluiten we samen de expeditie af.

Dag retreat

Op 17 oktober (10.00 -17.00 uur) starten we samen de expeditie tijdens een heerlijk mini retreat in een grote boerderij in Cothen. Een dag in het teken van overgave en ontdekken.

6 weken
online programma

Elke week staat er een nieuwe module klaar met een yogales, ademhalingsoefening, meditatie en opdrachten.

Toegang tot besloten
online tribe

Op geen enkel moment tijdens de expeditie sta je er alleen voor. Je bent onderdeel van de (online) groep via een onafhankelijk platform.

Meld je nu aan

625 euro

450 euro 

(tijdelijke introductiekorting)

 • 1 mini retreat op 17 oktober in een grote boerderij in Cothen.
 • 6 weekse online programma
  Elke week staat er een nieuwe module online met een achtergrond video, yogales, ademhalingsoefening en meditatie.
 • Praktische opdrachten
 • Groepscoachcall als gezamenlijke afsluiting (3 december)
 • Toegang tot de online groep (via onafhankelijk platform)
 • Maximaal 15 plekken (1,5 meter afstand houden is makkelijk mogelijk)

Wat anderen zeggen

"Onlangs heb ik bij Simone een erg fijne 5-elementen workshop gevolgd. Simone laat je op een nuchtere manier verschillende effecten van yoga oefeningen ervaren. Van actief tot aan passief. Waardoor je er altijd wel iets voor jezelf uit kunt halen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Een dikke aanrader!"
Jantine
Deelnemer 5 elementen workshop
"De yogalessen van Simone zijn vaak ontspannend en bevatten naast yogaposes ook (na)meditatie. De rake thema's en vragen die ze bespreekt vormen een fijne kapstok en focus door haar lessen heen en zetten mij als deelnemer aan tot bezinning."
Daryo
Yogales in het park
"Door Simone's fijne manier van lesgeven, voelde ik weer hoe heerlijk het is om yoga te beoefenen en hoe erg ik het gemist heb. Echt een aanrader."
Quint
Yogales in het park

De modules

Module 1. Aarde

Weet waarvoor jij staat. Wat zijn jouw normen en waarden, waaruit jij wilt leven. Wat draagt bij aan een stevig fundament van waaruit je kan bouwen.

Module 2. Water

Voel hoe je je voelt. Geef je emoties aandacht. Alleen dan kan je daadwerkelijk helder zien en de flow in je leven ervaren. 

Module 3. Vuur

Ervaar de transformatie. Zorg voor warmte in je lichaam. Treed buiten je comfortzone. Luister naar de passie en gedrevenheid van je hart. 

Module 4. Lucht

Leer van je gedachten. Laat die bevrijdende wind binnenkomen. Ervaar het plezier en positiviteit in je leven.

Module 5. Ruimte

Neem jouw ruimte in het grote geheel. Laat jezelf zien. Je mag er zijn. Verbind jezelf met de energie van de natuur.

Module 6. Vijf elementen

Gebruik de energie en de eigenschappen van de elementen voor een leven in balans. Ook na deze cursus.

Meld je nu aan

625 euro

450 euro 

(tijdelijke introductiekorting)

Over Simone

Het is mijn grootste wens dat mensen rust in hun hoofd en energie in hun lichaam voelen om voluit te leven. De natuur is hiervoor mijn grootste leermeester. Werken aan fysieke en mentale gezondheid is wat mij betreft net zo normaal als dagelijks tandenpoetsen. 

Daarom bevatten al mijn lessen diepgaande groeimogelijkheden voor jou als persoon.

Veelgestelde vragen

De expeditie is speciaal voor iedereen die meer verbinding zoekt met zichzelf, met anderen en de natuur. Leeftijd, lenigheid en yoga ervaring is hiervoor totaal niet belangrijk. Je moet zin hebben om tijd voor jezelf te nemen. Om stil te staan in plaats van alleen maar doorgaan. Je wilt ontspannen en bewegen en jezelf beter leren kennen. De natuur is belangrijk voor je, maar je kan prima aan deze expeditie meedoen vanuit een appartementje in de stad.

Deze expeditie is niet voor jou als je op zoek bent naar snelle ontspanning, of een eenmalig dagje ertussenuit.

Ook is dit geen behandeling of therapie voor psychische aandoeningen, depressie, of disbalans in chemische processen. Hiervoor kun je beter psychische hulp zoeken.

We starten samen op 17 oktober tijdens het mini retreat (van 10.00 – 17.00 uur). Daarna ontvang je 6 weken lang elke zondagochtend modules met video’s. Op donderdagavond 3 december (20.00 – 21.30 uur) sluiten we de expeditie samen af tijdens een (on)live groepsmeeting. Je houdt daarna wel gewoon toegang tot het online programma en de besloten groep.

Je bent ongeveer 60 – 90 minuten per week aan kwijt. Afhankelijk van hoeveel tijd je neemt om de opdrachten zelf uit te voeren.

Je kan alle modules elke week volgen, maar als je een week niet voldoende tijd hebt dan is dat geen probleem. Alle content blijft minimaal nog een half jaar beschikbaar.

Wel werken we in een groep en met een buddy-systeem waarbij je in sommige opdrachten iets deelt met iemand in de groep. Het is fijn om de intentie te hebben om betrokken te blijven en tijd te reserveren.

Voor alle vragen kan je terecht in de groep. Daar ben ik (Simone) ook gewoon aanwezig om je vragen te beantwoorden. Je staat er nooit alleen voor.

Het dagretreat vindt plaats in een prachtige boerderij in het plaatsje Cothen rondom de Utrechtse Heuvelrug. De precieze locatie ontvang je in de mail na aanmelden.

De yogaruimte in de boerderij is groot genoeg om anderhalf meter afstand te houden onze kleine groep. Ook kunnen we veel naar buiten als het weer het toelaat. Mocht er een tweede golf komen waarbij alles weer gesloten wordt, dan kan je zelf kiezen of je geld terug wilt of mee wilt doen op een ander moment.

Meld je nu aan

© Yoga Outdoors • Algemene voowaardenPrivacy & cookies