5 elementen expeditie

Je kunt niet alles oplossen vanuit ratio. Ervaar hoe yoga, natuurbewustzijn en de 5 elementen jou rust, nieuwe energie en inzichten kunnen geven.

Start:
17 oktober 2020 (vol)
23 januari 2021

Expeditie yoga outdoors

Vaak hebben we het gevoel dat er iets mist in ons leven. Alsof we de verbinding zijn kwijtgeraakt. Met onszelf. Met anderen. Met de natuur.

In deze expeditie van 6 weken gaan we op pad om die verbinding te herstellen. Ontdek dat je je veel energieker en tegelijkertijd ontspannender kan voelen dan je nu mogelijk denkt. Ongeacht je fysieke uitgangspunt. 

“Het is heel bijzonder hoe snel je met elkaar de diepte in kan gaan als je ervoor open staat. In verbinding met elkaar en met mezelf heb ik ontzettend veel inzicht gekregen.” 

– Rosa

Natuur

Leer de eigenschappen en kwaliteiten van de 5 elementen en de natuur toepassen in je dagelijks leven.

Samen en alleen

De combinatie tussen een retreat en online programma zorgt ervoor dat jij op eigen tempo, maar in een groep, kan deelnemen.

Diepgang

Iedereen staat open voor diepgaande gesprekken, oefeningen en inzichten. We halen het beste uit elkaar en uit jezelf.

Wat houdt deze expeditie in?

De eigenschappen en kwaliteiten van de 5 elementen, aarde, water, vuur, lucht en ruimte, staan centraal. Elk element heeft haar eigen eigenschappen en kwaliteiten die zorgen voor energie in jouw lichaam en leven. Inzicht in de elementen geeft inzicht in je eigen gedragspatronen.

 We starten de expeditie met een dagretreat en eindigen met een online samenkomst. Wekelijkse opdrachten voer je zelf uit, in verbinding met de groep. Mensen die eerst vreemden zijn worden onderdeel van jouw persoonlijke reis naar verbinding, ontspanning en meer energie.

Yoga Outdoors expeditie_1280x300

Herken jij...

  • dat je het gevoel hebt dat je iets mist in je leven?
  • dat je de verbinding met jezelf even kwijt bent?
  • dat je in alle hectiek momenten voor jezelf nodig hebt?
  • dat er nog veel is wat je over jezelf wilt ontdekken?
  • dat je opzoek bent naar meer diepgang in je leven?
  • dat je energiewerk en spiritualiteit heel interessant vindt, maar het ook snel zweverig vindt worden?
  • dat je weet dat je je energieker en ontspannender kan voelen, maar je weet niet precies hoe?
  • dat je staat voor belangrijke keuzes die je niet alleen rationeel kan maken?
  • dat het zijn in de natuur heel belangrijk voor je is?
Precies dan is deze expeditie voor jou.
5 elementen_aarde wter vuur lucht ruimte_600x400

Wat levert het op?

Meer balans in je leven. Je ervaart wat je nodig hebt voor meer rust in je hoofd en energie in je lichaam. De verbinding met jezelf, anderen en de natuur zorgt voor een diepgaande transformatie.

Waarom deze expeditie?

Er zijn tal van yogalessen te volgen online en in studio’s. Deze zijn ontzettend waardevol en fijn. Het valt mij echter altijd op dat alles binnen is en het draait om het individu. Terwijl we in de groep juist zoveel kunnen leren. 

Uiteindelijk draait transformatie om de ervaring die je meeneemt in je dagelijks leven. Dat het niet blijft bij een fijne dag, maar dat het zorgt voor rust, liefde en energie het hele jaar door.

Yoga draait niet om ingewikkelde houdingen. Het gaat om verbinding, om persoonlijke groei, om diepgang. En hoe kan je dat nou beter ervaren dan met de eigenschappen en de energie van de elementen uit de natuur?

Dag retreat

Om 10.00 uur starten we samen de expeditie tijdens een dagretreat in een grote boerderij in Cothen. Een dag in het teken van overgave en ontdekken.

6 weken
online programma

Elke week staat er een nieuwe module klaar met een yogales, ademhalingsoefening, meditatie en opdrachten.

Toegang tot besloten
online tribe

Op geen enkel moment tijdens de expeditie sta je er alleen voor. Je bent onderdeel van de (online) groep via een onafhankelijk platform.

Ben jij erbij?

450 euro 

Wat anderen zeggen

"Onlangs heb ik bij Simone een erg fijne 5-elementen workshop gevolgd. Simone laat je op een nuchtere manier verschillende effecten van yogaoefeningen ervaren. Van actief tot aan passief. Waardoor je er altijd wel iets voor jezelf uit kunt halen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Een dikke aanrader!"
Jantine
Deelnemer 5 elementen workshop
"De yogalessen van Simone zijn vaak ontspannend en bevatten naast yogaposes ook (na)meditatie. De rake thema's en vragen die ze bespreekt vormen een fijne kapstok en focus door haar lessen heen en zetten mij als deelnemer aan tot bezinning."
Daryo
Yogales in het park
"Door Simone's fijne manier van lesgeven, voelde ik weer hoe heerlijk het is om yoga te beoefenen en hoe erg ik het gemist heb. Echt een aanrader."
Quint
Yogales in het park

De modules

Module 1. Aarde

Kom aan door te aarden. Ervaar hoe je lichaam en gedachten rust kan geven. Voel je verbonden met een stevig fundament van waaruit je kan bouwen.

Module 2. Water

De flow van het leven. Wat in je leven wil stromen maar doet het nog niet? Oefeningen gericht op voelen, soepele en zachte bewegingen. Loslaten.

Module 3. Vuur

Ervaar de transformatie. Zorg voor warmte in je lichaam. Treed buiten je comfortzone. Luister naar de passie en gedrevenheid en laat je interne vuur branden.

Module 4. Lucht

De bevrijdende werking van lucht. Ervaar het plezier en positiviteit in je leven. Stel de juiste vragen en voel je licht.

Module 5. Ruimte

Grenzeloze ruimte. Keer naar binnen. Voel de ongekende mogelijkheden in het leven. Verbind jezelf met de energie van de natuur.

Module 6. Vijf elementen

Gebruik de energie en de eigenschappen van de elementen voor meer balans in je leven. Ook na deze expeditie.

Meld je nu aan

450 euro 

Veelgestelde vragen

De expeditie is speciaal voor iedereen die meer verbinding zoekt met zichzelf, met anderen en de natuur. Leeftijd, lenigheid en yoga ervaring is hiervoor totaal niet belangrijk. Deelnemers zijn zich ervan bewust dat tijd voor zichzelf nemen heel belangrijk is. Er zijn geen snelle routes op deze expeditie. Deze expeditie is iets voor jou als je wilt ontspannen en bewegen en jezelf beter wil leren kennen. De natuur is belangrijk voor je, maar je kan prima aan deze expeditie meedoen vanuit een appartementje in de stad.

Deze expeditie is niet voor jou als je op zoek bent naar snelle ontspanning, of een eenmalig dagje ertussenuit. Ook werkt het niet als je er niet van houdt om je in de natuur te begeven.

Deze expeditie is geen behandeling of therapie voor psychische aandoeningen, depressie, of disbalans in chemische processen. Hiervoor kun je beter psychische hulp zoeken.

We starten samen op tijdens het dagretreat (van 10.00 – 17.00 uur). Daarna ontvang je 6 weken lang elke zondagochtend modules met video’s. 

6 weken later sluiten we de expeditie samen af tijdens een online samenkomst (20.00 – 21.30 uur). Je houdt daarna wel gewoon toegang tot het online programma en de besloten groep.

Je bent ongeveer 60 – 90 minuten per week aan kwijt. Afhankelijk van hoeveel tijd je neemt om de opdrachten zelf uit te voeren.

Je kan alle modules elke week volgen, maar als je een week niet voldoende tijd hebt dan is dat geen probleem. Alle content blijft minimaal nog een half jaar beschikbaar.

Wel werken we in een groep waarbij je in sommige opdrachten iets deelt met iemand in de groep. Het is fijn om de intentie te hebben om betrokken te blijven en tijd te reserveren.

Voor alle vragen kan je terecht in de groep op het besloten online platform. Daar ben ik (Simone) ook gewoon aanwezig om je vragen te beantwoorden. Je staat er nooit alleen voor.

Het dagretreat vindt plaats in een grote boerderij in het plaatsje Cothen rondom de Utrechtse Heuvelrug. De precieze locatie ontvang je in de mail na aanmelden.

De yogaruimte in de boerderij is groot genoeg om anderhalf meter afstand te houden onze kleine groep. Ook zullen we veel buiten zijn. 

Stuur een mailtje naar simone@yogaoutdoors.nl of stel je vraag op Instagram @simoneoutdoors.

Meld je nu aan

© Yoga Outdoors • Algemene voowaardenPrivacy & cookies