De Expeditie

Retreat incl. programma

Je kunt niet altijd doorgaan en verwachten dat de uitkomst anders wordt. Neem de tijd om te verbinden met diepe wijsheid in jezelf. Zodat je vanuit je hart voluit kan leven.

De Expeditie Simone zomer
Expeditie homepage yoga sjamanisme
Expeditie werkboek yoga sjamanisme

Verbinding en verdieping

Alles in het leven is met elkaar verbonden. Je bent onderdeel van het grootst denkbare netwerk. Je voelt het als je in de natuur aanwezig bent.

Het leven raast voorbij waardoor je niet altijd tijd en aandacht schenkt aan de kleine details. Je rollen, verantwoordelijkheden en ambities vragen veel van je.

Op dit moment kan het voelen dat je de verdieping mist. Momenteel ga je door een periode van groei en transformatie. Niet iedereen begrijpt waar je behoefte aan hebt. Lang genoeg heb je jezelf daarom bewust of onbewust kleiner gehouden, maar nu ben je toe aan een volgende stap.

Je bent toe aan verdieping en verbinding.
Een andere omgeving.
Een nieuw perspectief.

Dit is een impressie van de wintereditie. In de zomer vindt De Expeditie plaats buiten in het bos.

Herkenbaar?

 • Je staat op een kruispunt in je leven. Hierdoor weet je af en toe niet meer wat belangrijk voor je is. Wat laat je los uit het verleden en wat mag je omarmen in de toekomst?

 • Je wilt leren luisteren naar je hart. Na jaren van presteren, doorzetten, zorgen en ambities achternagaan wil je nu leren luisteren naar je hart. 

 • Je bent opzoek naar jouw essentie. Je bent veel bezig met persoonlijke ontwikkeling, maar hoe kom je tot je eigen kern om volledig te Zijn?

 • Je bent enorm gegroeid afgelopen tijd. Het levert veel op, maar dit proces voelt ook eenzaam. Hoe fijn is het om je te omringen met een groep gelijkgestemden?

 • De natuur werkt magnetisch. Wandelen, hiken, op pad met een camper of je rugzak. In de natuur voel je rust en is de plek waar je graag bent.

 • Je houdt van diepgang. Je bent nieuwsgierig naar wat allemaal mogelijk is. Je staat niet stil op persoonlijk en spiritueel vlak. Nu is het tijd om diepgang te ervaren.

De magie is er altijd. Overal. In ieder persoon. Als je maar door de schilden en lagen heen durft te gaan.

Simone

De Expeditie verdieping

Verdieping in Bewustzijn.

Zet de stap,
Ga voor verdieping.

We leven in een wereld waarin ‘alles’ 24/7 verbonden is. Het wordt steeds lastiger om los te komen van het dagelijks leven en écht te verbinden met de rust en energie in jezelf en om je heen. Wat als dat precies is wat je nodig hebt?

Hoe meer je bezig bent, hoe moeilijker het is om te observeren wat er is zonder oordeel. Hoe minder aandacht je besteed aan het nu, hoe minder je jezelf afvraagt: wat voel ik eigenlijk? Welke wijsheid haal ik hieruit?

Met het gevolg dat je geen gebruik maakt van de grootste bron van wijsheid die beschikbaar voor je is.

Het is tijd voor een Expeditie. Als jij verbinding maakt met de diepe bron in jezelf, verhoog je je bewustzijn. Je staat opener in het leven en meer details zullen je de weg wijzen naar rust, geluk en diepe verbinding met dierbaren.

Wat houdt de Expeditie in?

Weekendretreat

Van vrijdag tot en met zondag zijn we bij elkaar op een privéterrein middenin het bos. (Twente). Je ervaart hoe snel dit retreat zorgt voor rust, verbinding en nieuwe inzichten.

3 maanden thuistraject

Thuis blijf je verbonden met de groep. Je ontvangt een volledig werkboek en video’s. Je integreert de lessen die je tijdens het weekend hebt geleerd in je leven op jouw eigen tempo. 

Terugkomdag

Na drie maanden komen we weer samen tijdens een dagretreat in het midden van het land. We delen onze ervaringen en inzichten. We gaan nogmaals de diepte in.

5/5
De Expeditie met Simone was een bijzondere, waardevolle ervaring. Het heeft me dankzij de verstilling in de natuur en meditatiereizen nieuwe inzichten gegeven, waar ik zelf niet zo gauw toe zou komen. Het bracht me terug naar mijn eigen kern. De momenten met de groep waren zeer openhartig, en er kon ook zeker gelachen worden! Simone is puur, nuchter en ontwapenend. Ze zorgt direct voor een open sfeer, waarin alles gezegd kan worden. Ze voelt de groep goed aan en creëert daarmee ruimte voor ieder individu.
Johanneke

De Wijsheid zit al in je.
Je mag ontdekken hoe je het toepast.

Simone

Vanuit liefde.

Tijdens de Expeditie ervaar jij onder andere:

 • Hoe je in drie dagen direct tot rust komt in de natuur door jezelf los te koppelen van je dagelijks leven.
 • Hoe je door bewegingen en ademwerk energie door je heen en om je heen voelt stromen.
 • Hoe Aanwezigheid in de natuur zorgt voor een hoger bewustzijn.
 • Hoe trance meditatiereizen je laten herinneren wie je diep van binnen bent.
 • Hoe je lessen van natuurvolkeren (Sjamanisme) toepast in je dagelijks leven.
 • Hoeveel verbinding je voelt met de groep door samen de diepte in te gaan en inzichten te delen.
 • Hoe spirituele begrippen op een praktische manier ervaren en geïntegreerd kunnen worden.

Het programma

De Expeditie is niet voor iedereen. Je moet immers klaar zijn voor diep persoonlijk werk. Heb je zin in een wellness weekend? Ga dan opzoek naar iets anders. De Expeditie zorgt voor rust, energie en nieuwe inzichten. Dat kan eerst oncomfortabel, confronterend en kwetsbaar voelen, maar daarom sta je er nooit alleen voor.

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen.

1. Yoga flow

Je gaat bewegen vanuit liefde voor jezelf. Niet om ingewikkelde houdingen te kunnen. Je voelt de energie door je heen stromen.

2. Adem

Adem wordt ook wel levenskracht genoemd. Je leert hoe je doormiddel van je adem je energie kan ontspannen en upliften.

3. Natuurbewustzijn

De levende wereld heeft je veel te leren. Verdiep je verbondenheid met de natuur door aandacht. Ervaar de energie van het leven op een nieuwe manier.

4. Meditatiereis

Je reist af naar een diepe staat van bewustzijn waar wijsheid in je verscholen ligt. Ervaar hoe je contact maakt met je hart.

5. Mini Quest

Je gaat alleen de natuur in. Stilte. Zonder telefoon, horloge, of anderen. Je geest heeft leegte nodig om nieuwe verbanden te kunnen maken.

6. Delen

Je masker gaat af. We delen onze inzichten. Je merkt dat je niet alleen bent in je proces. Hierdoor ontstaat een bijzondere verbinding.

De Expeditie

Datum:
14 t/m 16 januari 2022 (+16 april) (UITVERKOCHT)
18 t/m 20 maart 2022 (+12 juni) (UITVERKOCHT)

1 t/m 3 juli 2022 (+1 okt)
26 t/m 28 augustus (+18 dec)

Wintereditie
18 t/m 20 november (+18 feb ’23)

Aantal plekken per groep: maximaal 12 personen

Community

Voor als je het anders niet kan doen
750
 • Voel je ondersteund
 • Voor als je dit je financiële maximum is
 • Betalen in 2 termijnen mogelijk

Standaard

Voor als je dit kan doen
850
 • Betaal standaard prijs
 • Voel je onderdeel
 • Betalen in 2 termijnen mogelijk
5/5

Support

Voor als je wat extra's kan doen
950
 • Help anderen deel te nemen
 • Draag bij aan de community
 • Betalen in 2 termijnen mogelijk

Geen onbereikbare guru,
maar een gids die er voor je is.

De Expeditie Simone zomer

Simone is oprichtster van Yoga Outdoors.
Ze gidst jaarlijks honderden mensen in verbinding maken met hun Innerlijke Wijsheid en de levende wereld om hen heen. Van jongs af aan ervaart ze een diepe connectie met de aarde. Ze laat zich leiden door de lessen van de natuur met als missie dat we vanuit onze eigen kern voluit mogen leven.

Maak de beslissing

Je kan heel veel boeken lezen, meditaties doen, yogalessen volgen of wandelingen maken. Maar soms is het nodig om echt even iets totaal anders te doen. Er tussenuit. Je omringen met andere, gelijkgestemde mensen. Inzichten krijg je niet door steeds maar meer kennis op te nemen. Patronen doorbreek je niet (of in ieder geval moeilijker) alleen. 

Als je meegaat op deze Expeditie zorg je voor een nieuw fundament. 

Je voelt de kracht van binnen. 

En kan die maximaal gaan inzetten.

Vraag een intake aan

Deze Expeditie is niet voor jou als je op zoek bent naar snelle ontspanning, of een eenmalig weekendje ertussenuit. Ook werkt het niet als je er niet van houdt om je in de natuur te begeven.

Deze Expeditie is geen behandeling of therapie voor psychische aandoeningen, depressie, of disbalans in chemische processen. Hiervoor kun je beter psychische hulp zoeken.

We starten samen tijdens het weekendretreat (vrijdag 16.00 uur tot  zondag 16.00 uur). Daarna integreer je de lessen 3 maanden lang in jouw eigen leven, maar in verbinding met de groep. We sluiten de expeditie samen af tijdens de terugkomdag (10.00 tot 17.00 uur). 

Ik ben ervan overtuigd dat gemixte groepen ontzettende waardevol zijn. We leren van elkaar.

Tijdens de vorige edities van de Expeditie was ongeveer 25% van de deelnemers man vs. 75% vrouw.

Het verleden zegt natuurlijk niet alles over de toekomst, maar weet dat iedereen welkom is. Graag zelfs.

Je bent ongeveer 60 – 90 minuten per week aan kwijt. Afhankelijk van hoeveel tijd je neemt om de oefeningen zelf uit te voeren. Het is de bedoeling dat je het kan integreren in je leven, dus ook in je drukke schema.

Omgerekend kom je met 10 minuten per dag al heel ver.

Van mei t/m september vindt het weekendretreat plaats op een terrein in het bos van Ommen. Hier staat een grote tipitent en 8  kleinere tenten om in te slapen. Verder speelt zich alles buiten af.

Van november t/m maart vindt het weekendretreat plaats in een grote boerderij midden in het bos in Twente. Je slaapt in een bed, we eten binnen aan de grote gezamenlijke tafel en op de grote omgebouwde zolder is er ruimte voor yoga en de meditatiereizen.

Elke Expeditie is uniek. Het programma is ongeveer hetzelfde, maar elke groep is anders en elk jaargetijde heeft natuurlijk haar eigen lessen en elk weertype is anders.

Het ene moment is niet beter dan het ander moment. Vertrouw erop dat waarvoor jij je aanmeldt precies is wat je nodig hebt.

Hier krijg je een indruk van de wintereditie.

Een paar weken van te voren ontvang je een carpoollijst, zodat er samen gereisd kan worden.

 

We zijn we als groep in beweging zijn. We ademen, bewegen, huilen, lachen en verbinden. Als je in een groep niet kan ontspannen omdat je bang bent voor besmetting, is het misschien beter om nog even te wachten met aanmelden.

We overnachten in een privélocatie die het hele jaar open is. Je hoeft niet bang te zijn dat het retreat niet door kan gaan. Mocht dit om een andere reden toch het geval zijn dan wordt er uiteraard een alternatieve datum gezocht of ontvang je je aankoopbedrag terug.

Deze Expeditie vraagt commitment. Het aankoopbedrag is 6 weken voordat de Expeditie begint non refundable.
Ik wil graag dat je eerst zeker weet dat deze Expeditie iets voor jou is voordat je je aanmeldt.

Heb je nog vragen? Check even de algemene voorwaarden of stel ze gerust door een mailtje te sturen aan simone@yogaoutdoors.nl

Stuur een mailtje naar simone@yogaoutdoors.nl of stel je vraag op Instagram @simoneoutdoors.

Meld je nu aan

5/5

© Yoga Outdoors • Algemene voowaardenPrivacy & cookies