Yoga Outdoors

Diepgaande retreats en programma’s voor wijsheid vanuit je hart.

3x Yoga Outdoors in kernwoorden

Yoga Outdoors home 2 (2)

Leef je Leven Voluit

In 2017 richtte Simone Yoga Outdoors op met de visie dat we de lessen van de natuur weer letterlijk mogen ervaren. In verbinding met de levende wereld kunnen we voluit leven vanuit ons Hart.

Over Yoga Outdoors sjamanisme

Een Persoonlijke en Diepgaande Ervaring

Jaarlijks ervaren ruim 500 deelnemers van retreats en programma’s verbinding met hun Innerlijke Wijsheid door middel van bewegingen, ademhalingsoefeningen, trance meditatiereizen en aanwezigheid in de natuur.

Volg de Nieuwsbrief, YouTube en Instagram

Toegankelijkheid is een belangrijke kernwaarde van Yoga Outdoors. Daarom delen we kennis en lessen via video’s op YouTube, artikelen op onze website, inspiratie op Instagram en een wekelijkse nieuwsbrief.

In verbinding met ons Hart kunnen we voluit leven.

Simone

Teamwork

Simone Kramer

Simone is oprichtster van Yoga Outdoors, avonturier en ondernemer. Van jongs af aan ervaart ze een diepe connectie met de aarde. Ze laat zich leiden door haar ervaringen met als missie dat we vanuit ons hart voluit mogen leven. ‘Magie zit in iedereen, als we door lagen heen durven gaan.’

Tessa Kauw

Tessa is videomaker, yoga- & martial arts teacher. Het liefst wandelt ze met rugzak en hangmat door de bergen. Het is haar droom dat alle mensen bewust worden van de uniekheid die ze brengen in de wereld. ‘We mogen ons vrij voelen om te creëren wat we verlangen.’

Melissa Stroomberg

Melissa is een ster in content- en websitebeheer en laat zich niet tegenhouden om haar droom te verwezenlijken: een wereld zonder grenzen. Ze reist graag en leert van nieuwe culturen. ‘Er bestaan geen positieve of negatieve ervaringen als je alles aanpakt wat op je pad komt.’

Elders en Teachers

De lessen die we ontvangen via Elders en Teachers (zowel in fysieke vorm als in Spirit) geven we door met respect voor de grootsheid van het werk. We leren elke dag.

Kok

Bij elk retreat verzorgd een kok heerlijk, natuurlijk en biologisch eten. Op dit moment zijn we opzoek naar iemand die op langere termijn ons team komt versterken.

vrijwilligers yoga outdoors

Spaceholders & Vrijwilligers

We vormen een veilige cirkel waarbij iedereen gezien wordt. Vrijwilligers en spaceholders dragen ieder op eigen wijze bij aan de diepgang, ervaring en persoonlijkheid tijdens retreats.

o.a. Gespot in

Interview met Simone

Waarom doe je dit werk?

Ik heb in mijn leven veel lessen mogen ontvangen en het is mijn pad om deze door te geven. Voor mij is het leven een ontdekkingstocht. Ik voel me avonturier die de diepte, hoogte en breedte voluit mag ervaren.

Kan je kort iets vertellen over je eigen pad?

De natuur is voor mij altijd de plek geweest waar ik me thuis voel. Als klein meisje praatte ik met de dieren en planten, als puber was het mijn emotionele uitlaatklep. Ruim 13 jaar geleden kwam ik als universitair student voor het eerst in aanraking met (dru) yoga. Als fanatiek sporter moest ik wennen aan de zachte bewegingen, maar ik ervaarde meteen de diepere wijsheid die niet met ons hoofd te bevatten is. Ondanks dat ik heel wat moeilijke momenten heb gekend in mijn leven, heb ik altijd een duidelijke richting en verbinding gevoeld. Ik maak keuzes vanuit mijn Hart en dat blijkt keer op keer het juiste.

Wat is er bijzonder aan Yoga Outdoors?

We komen samen in een cirkel waarin we allemaal gelijk zijn. Wat iemands achtergrond ook is, in de eerste deelronde gaan de maskers af. We delen diepgaande verhalen die ons verbinden. Niemand is alleen met zijn of haar struggles of behoeftes.

We ervaren letterlijk de lessen van de natuur. Niet via het hoofd, maar door te voelen, te doen en aanwezig te zijn. Elke dag is de energie anders in de groep en in de natuur. Ik werk met wat er aanwezig is, waardoor geen enkel moment hetzelfde is.

Wat is jouw visie op yoga?

Als een kastanje die het al in zich heeft om een prachtige boom te worden, hebben wij alles in ons om voluit te leven. Alleen zijn we dat als mens een beetje vergeten. Yoga helpt contact maken met onze essentie via het lichaam, adem, verstilde gedachten en de energie van ons hart. 

De wijsheid van eeuwenoude natuurvolkeren (sjamanisme) brengt verdieping op de yogafilosofie. Alles is bezield. Alles is energie. Via verbinding met ons hart kunnen we contact maken met Het Veld van energie die in ons en om ons heen aanwezig is.

Dit is voor iedereen toegankelijk. Ik ben niks anders dan een gids die je begeleid op het pad naar (voor velen) een transcendente ervaring. Voor mij is dit al lang niet meer ‘spirituele praat’, omdat ik het je laat ervaren. Alle lessen die ik doorgeef komen vanuit eigen ervaring, waarbij alle dogma’s en overtuigingen overboord gaan.

Wat is je nieuwe project?

Op dit moment schrijf ik een boek waarin ik Universele lessen en inzichten op een unieke manier deel. Voorjaar 2023 wordt het boek uitgebracht.

simone yoga outdoors

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ervaar lessen van de natuur voor rust in je hoofd, energie in je lichaam en wijsheid vanuit je hart.

Artikelen

© Yoga Outdoors • Algemene voowaardenPrivacy & cookies