Bewegen & buiten zijn

De maatschappij wordt steeds ‘slimmer’ ingericht. Je hoeft praktisch nergens echt meer de deur voor uit. Je kan de hele dag blijven werken en achter schermen zitten.

Hartstikke handig natuurlijk, maar voor mij mag dit niet ten koste gaan van onze dagelijkse beweging en tijd in de buitenlucht. 

Beweging en de natuur zijn de beste preventie tegen overprikkeling, druk en onnodige onzekerheid. Dit kan je op allerlei verschillende manieren invullen. 

“Het is mijn grootste wens dat mensen niet meer over hun grenzen heen gaan voordat ze beweging en de natuur opzoeken. Dat ze zichzelf rust gunnen, zonder hierbij alleen te kunnen denken aan schermen en externe entertainment. Dat iedereen eigen manieren leert  om ‘het hoofd leeg te maken’. Ik streef ernaar dat dit net zo normaal wordt als dagelijks tandenpoetsen. Hierbij gebruik ik expres het woord beweging en niet yoga. Dit mag naar mijn mening namelijk nooit een doel worden. Het is een prachtige wijze voor meer balans in het leven.” – Simone

Over Simone

De natuur is, zolang ik mij kan herinneren, een inspiratiebron. De plek waar ik graag ben. Energie voel.

Als je mij vraagt wat de beste preventie is tegen overprikkeling en stress, dan is ook meteen mijn antwoord: de natuur!

Naast een grote passie voor de paardensport en windsurfen ben ik mij afgelopen 10 jaar steeds meer gaan verdiepen in yoga. De stabiliteit, balans, flexibiliteit en kracht waren in eerste instantie een goede aanvulling op mijn sporten. Tegenwoordig is het een complete leefstijl die in al mijn handelen verweven is en ben ik opgeleid E-RYT 200 vinyasa yoga docent (Yagoy, Amsterdam).

Yoga voelt echt als een geweldig en continu proces van ontwikkeling en verbondenheid met mezelf en de alles om me heen.

Ik gun het iedereen om een manier te vinden, zonder schermen en externe entertainment, om op te laden, het hoofd leeg te maken, balans op te zoeken.⁣

Yoga Outdoors draagt hier op een toegankelijke, diepgaande en energieke manier aan bij.

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ontvang nieuwe inspiratie in je mailbox.
Ontdek samen de weg naar een fitter, bewuster en energieker leven.

© Yoga Outdoors • Privacy & cookies