Het seizoen van verandering: de herfst

Morgen, 23 september, staat de zon precies loodrecht boven de evenaar. Dit betekent dat de dag precies even lang is als de nacht. Tussen zonsopkomst (7.27 uur) en zonsondergang (19.27 uur) zit 12 uur. Het einde van de zomer is een feit. De herfst begint.

De herfst staat symbool voor verandering. Terwijl verandering natuurlijk altijd plaatsvindt, zelfs als alles stabiel lijkt te zijn.

Wanneer veranderingen niet te groot zijn, kunnen we ons gemakkelijk aanpassen. Terwijl grote veranderingen een bron van angst of stress kunnen zijn. Een mooie quote zette me aan het denken ‘Vertrouw altijd op de kracht van verandering, zelfs in moeilijke tijden.’

Soms zijn de veranderingen of crisissen die zich voordoen in ons leven ontzettende leerzame periodes. De veranderingen die ik afgelopen jaren niet wilde of waar ik niet voor koos, hebben me achteraf gezien veel gebracht.

Vastklampen aan datgene wat ooit was, of wat ‘nou eenmaal zo hoort’, maakt dat je krampachtig door het leven gaat. Zonder durf om dingen anders te doen. Zonder vrije blik om naar een ander perspectief te luisteren.

Dus, gebruik de herfst en de veranderingen die komen. Vertrouw op jouw normen en waarden. Zodat je beslissingen kan nemen en trouw blijft aan jezelf. Hoe je dat doet?

Neem de tijd. Voor jezelf. Voor hoe je je voelt. Voor meditatie, ademhalingstechnieken, yoga. Zoek af en toe een moment van stilte op. Maak ruimte in je hoofd. En verbind je met jezelf en je dierbaren.

Voel jij ook de verandering aan het begin van de herfst?
Laat hieronder een berichtje achter of stuur me een DM op Instagram @SimoneOutdoors.

Liefs,
Simone

Nog zo’n lekkere hersenspinsel lezen?  Ontdek de lessen binnen je comfortzone & Herfstequinox 2022

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ervaar lessen van de natuur voor rust in je hoofd, energie in je lichaam en wijsheid vanuit je hart.

Uitschrijven kan altijd met één klik.

Reageer