Ontspanning door inspanning en de natuur is daarbij alles wat je nodig hebt

Ontspanning is elke dag belangrijk. Stress bouwt zich namelijk langzaam op. Je bent niet van de een op andere dag overspannen. Als je maar lang genoeg niet dagelijks echt kan ontspannen, komt de boog steeds strakker te staan. Op een gegeven moment dwingt je lichaam je om rust te nemen.

Omgaan met een hoge werkdruk

Yogascholen en mindfulness trainingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat ‘de ratrace’ waarin ze zich bevinden niet gezond is. En op de lange termijn totaal niet effectief. Er komt steeds meer wetenschappelijk bewijs voor de heilzame effecten van yoga, ademhalingsoefeningen en mindfulness.

En hier zit ook een gevaar. Want de groter wordende yoga business is in de basis niet bedoeld om mensen productiever te maken. Om meer stress aan te kunnen. Om beter om te gaan met absurd hoge werkdruk en continue afleiding van een smartphone of mail.

Door yoga leer je je lichaam beter kennen

Leer je stilstaan en luisteren naar jezelf. Leer je het effect van je adem. Leer je de gedachten in je hoofd te observeren. Dit alles gaat verder dan dat ene moment in de week. Waarbij je binnen in de wierrook je best doet om je hoofd leeg te maken, terwijl het buiten heerlijk weer is. Waarvoor je je moet haasten om op tijd te komen en daarna toch nog even dat mailtje beantwoord.

Met yoga kan je je lichaamshouding verbeteren. Wil je meer hierover weten?
Lees dan dit artikel : je lichaamshouding verbeteren – 4 inzichten.

Ontspanning door inspanning

Het is nooit mijn wens geweest om van Yoga Outdoors een ‘perfecte yoga ervaring’ te maken. Als die al bestaat. Hop, even 5 kwartier in een serene ruimte ontspannen en bewegen en weer door. Het is mijn wens dat mijn lessen een manier zijn naar meer zelfinzicht, meer gevoel. Ontspanning door inspanning en de natuur is daarbij alles wat je nodig hebt.

En het mooie is: iedereen kan de natuur gebruiken voor antwoorden.

  • Waar sta jij? En waar heb je eigenlijk behoefte aan?
  • Wat voelt als een fijn stromende rivier en waar heb je een dam gebouwd?
  • Wat vind je écht belangrijk in het leven?

Dus misschien skip je je avond afspraak een keer en trek je eropuit het bos of het park in. Sta je wat langer stil bij de ruimte die je hebt om naar buiten te gaan. De ontspanning die het geeft om eens iets anders te doen dan ‘hoe het zou moeten.’

Laat me hieronder weten hoe dit voor je is of stuur me een DM op Instagram @SimoneOutdoors.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ervaar lessen van de natuur voor rust in je hoofd, energie in je lichaam en wijsheid vanuit je hart.

Uitschrijven kan altijd met één klik.

Reageer