Blijf in je kracht – Stel jezelf deze vraag

‘In je kracht staan’ is zoveel gebruikt, dat het bijna zijn waarde heeft verloren. Toch kan het dienen als een belangrijk ijkpunt voor hoe je je voelt. Je staat in je kracht als je ervaart dat je niemand je omver kan duwen. Jouw visie op dat wat je doet is glashelder.

Video: blijf in je kracht – stel jezelf deze vraag

In elke situatie (hoe moeilijk het ook is), heb jij de mogelijkheid om in je kracht te blijven staan. In deze video neem ik je mee in een gedachteproces zodat jij jezelf helpende vragen stelt en flow ervaart in je leven.

Je kan jezelf in elke situatie helpende vragen stellen. Zo blijf je in controle van je gedachten. Vind je deze video interessant? Vergeet je dan niet te abonneren op mijn YouTube kanaal.

Kan je ook uit je kracht komen?

We laten ons veel afleiden door onze gedachten. We vinden altijd wel ergens iets van. Deze gedachten zijn niet altijd helpend. We ergeren ons aan een situatie zoals kinderen die lawaai maken of het glas wat kapot valt. Vaak zijn het onze gedachten over de situatie die een vervelend gevoel opleveren. In de yogatraditie wordt gesteld dat we alleen lijden als we gedachten geloven die in strijd zijn met wat er is.

Wanneer je oplet zul je merken dat dit soort gedachten tientallen keren per dag voorbij komen. ‘Mensen zouden aardiger moeten zijn.’ ‘Kinderen zouden zich beter moeten gedragen.’ ‘Mijn man (of vrouw) zou het met mij eens moeten zijn.’ ‘Ik zou slanker (of knapper of meer succesvol) moeten zijn.’ 

Deze gedachten zijn een manier om de werkelijkheid anders te willen hebben dan zij is. Gedachten die strijden tegen wat er op dit moment is kosten veel energie en halen je daardoor uit je kracht.

Ongewenste situatie? Zo blijf je in je kracht

“Wanneer ik de realiteit gewoon accepteer, word ik passief. Ik kan zelfs de wens om iets te doen verliezen.”

Is dit wat je nu ongeveer denkt?

Niemand wil dat zijn kinderen ziek worden, niemand wil een auto ongeluk krijgen, maar als deze dingen gebeuren, wat helpt het dan om er mentaal tegen te strijden? Maar tegen beter weten in doen we het toch, want we weten niet hoe we het moeten stoppen.

Op het moment dat er iets gebeurt wat je niet wil kan je in cirkels blijven afvragen, ‘waarom ik?’ of ‘dit had niet mogen gebeuren’, maar dat brengt je niet verder.

Wat geeft je meer kracht? – ‘Ik wou dat ik mijn baan niet kwijt was geraakt’ of ‘ik ben mijn baan kwijt geraakt, wat voor intelligente oplossingen kan ik nu direct vinden?

Stel jezelf een helpende vraag

Als we stoppen om tegen de realiteit in te gaan, wordt actie eenvoudig, vloeiend, vriendelijk en zonder angst. In elke situatie hoe moeilijk hij ook is, kan je jezelf een helpende vraag stellen.

  • Wat kan ik nu doen?
  • Wat helpt mij nu verder?
  • Wat wil ik wél?
  • Wat leer ik hieruit?

Deze vragen helpen je niet verzanden in de rol van slachtoffer en in je kracht te blijven staan. Ongeacht de situatie.

Heb je behoefte je kracht te versterken?

Hoe drukker je bent, hoe moeilijker het is om even stil te staan en op adem te komen. Hoe minder tijd je voor jezelf neemt, hoe minder je om je heen kijkt en jezelf goed vragen stelt. 

Neem een dag de tijd om te verbinden met de wijsheid en kracht die in je zit tijdens een dagretreat.

Dagretreat

Je bent onderdeel van het grootst denkbare netwerk van het leven. Geef jezelf een dag vrij om te ervaren wat Yoga en Trancereizen voor jou betekent.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ervaar lessen van de natuur voor rust in je hoofd, energie in je lichaam en wijsheid vanuit je hart.

Uitschrijven kan altijd met één klik.

Reageer