Wat is Innerlijke Wijsheid en hoe kan je het ontwikkelen?

Innerlijke Wijsheid is niet hetzelfde als intuïtie, al worden deze twee vaak door elkaar gebruikt. Het verschil kan het beste worden begrepen door zelf de verbinding met je Innerlijke Wijsheid te ervaren. Om verheldering te geven over wat het is en hoe je het kan ontwikkelen neem ik je in dit artikel mee in mijn ervaring en toepassing van Innerlijke Wijsheid.

Wat is Innerlijke Wijsheid?

Innerlijke Wijsheid is de stem van je ziel die verbonden is met een oneindige bron van informatie. De informatie is niet gebaseerd op ervaring uit het beleefde verleden, maar is een heldere boodschap vanuit het nu. 

Persoonlijk ervaar ik het als een liefdevolle en heldere stem, beelden of gevoelens in mezelf die ik kan verstaan via het energieveld van mijn Hart. Het voelt als een weten voorbij mijn denken en geeft nieuwe inzichten.

Het verschil tussen Innerlijke Wijsheid en intuïtie

Intuïtie is je gevoel of ingeving dat je iets moet doen of niet. Je onderbewuste zelf (die veel informatie heeft opgeslagen afgelopen jaren), geeft boodschappen door aan je bewuste, denkende zelf. 

Je weet veel meer dan wat je via gedachten kan ophalen. Gedurende je leven heb je alles wat je voelt, hoort, ervaart, droomt, etc. opgeslagen in je onderbewuste. Op het moment dat je niet alleen vertrouwt op je gedachten, kan je signalen opmerken van je intuïtie, zoals een gevoel in je buik of keel, een tinteling in je vingertoppen of een bepaald geluid.

Hoe vaker je naar je intuïtie luistert, hoe beter je leert kennen wat bepaalde signalen betekenen en waarnaar je moet luisteren. Dit is een proces. Je intuïtie is altijd helder, zonder waardeoordeel of emotionele lading.

Het verschil tussen je intuïtie en je Innerlijke Wijsheid is dus de mate van informatie die je doorkrijgt. Je Innerlijke Wijsheid geeft nieuwe inzichten, terwijl intuïtie je de juiste kant op stuurt. De meeste mensen ervaren, net als ik, hun Innerlijke Wijsheid als een helder weten waar je toegang tot hebt via het energieveld van je Hart

Innerlijke Wijsheid

Hoe ontwikkel je Innerlijke Wijsheid?

1. Zoek de stilte op.

De eerste stap met bijna alles op je spirituele pad is het opzoeken van stilte. Je kan jezelf niet vinden in alle boeken, workshops of reizen die je maakt. Rust in je hoofd ervaar je door minder te doen. In de eenvoud in jezelf liggen antwoorden. In het begin kan de stilte een hele opgave lijken omdat je gedachten alle kanten op vliegen. Laat ze gaan. Hang er geen waarde aan en dwing jezelf niet om stil op een kussentje te gaan zitten als dat niet werkt voor jou.

Ga bijvoorbeeld eens een half uur tegen een boom stilzitten. Je hoort de geluiden van de vogels om je heen veranderen. Je zult je verwonderen over hoeveel er op een kleine stukje aarde te zien en te ervaren is en hoe je gedachten langzaam verstillen.

2. Stel vragen aan jezelf.

Andere mensen weten het niet beter dan jij. Andere mensen zijn wellicht verder in hun ervaring en kunnen je aanwijzingen geven of gidsen, maar alle antwoorden op jouw persoonlijke vragen zijn aanwezig in jezelf. Als je altijd volgt en vertrouwt wat een ander zegt, zonder het zelf te ervaren, geef je je macht en kracht weg. Hierdoor kan je je onzeker en klein voelen in de wereld, terwijl dat niet is wie je werkelijk bent. 

Kies mensen om je heen die je op liften en ondersteunen, zonder dat ze het antwoord op jouw vragen in pacht denken te hebben. Blijf vertrouwen op je eigen gevoel en ervaring.

3. Ervaar een diepe trancereis

Een trancereis brengt je naar een diepere staat van bewustzijn. Je ervaart een spirituele dimensie in jezelf en om je heen. Een trancereis maakt het mogelijk jezelf te ervaren voorbij je fysieke lichaam.

Velen ervaren het als een heldere droom waarin ze aanwezig zijn. Ze ontvangen nieuwe informatie op verschillende manieren. Dit kan onder andere via symbolen, wezens, licht, donker, voelbare energie in het lichaam of gesproken woorden.

Een trancereis maak je in jezelf via het energieveld van je Hart. De informatie die je eruit haalt is dus altijd van jezelf, ook al kan het aanvoelen alsof iemand anders deze Wijsheid heeft aangereikt.

Ervaar de Wijsheid zonder oordeel

Het belangrijkste om je Innerlijke Wijsheid goed te verstaan is om te ontvangen zonder oordeel. Het ego wil het liefst meer, beter, groter, maar dat is niet altijd wat je aan informatie krijgt. Blijf dus goed opletten dat je gedachten niet met de verkregen inzichten aan de haal gaan. 

Soms begrijp je niet wat je hebt doorgekregen en gezien en dat is voor nu wat het is. Schrijf het op en lees het over een tijd nogmaals. Je zult ervaren dat bepaalde inzichten later een stuk helderder zijn of een nieuwe diepgang krijgen.

Lees verder

Dagretreat

Je kunt niet alles oplossen vanuit ratio. Geef jezelf een dag vrij om te voelen hoe je je voelt en te verbinden met de energie en Wijsheid die diep in jezelf zit. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ervaar lessen van de natuur voor rust in je hoofd, energie in je lichaam en wijsheid vanuit je hart.

Uitschrijven kan altijd met één klik.

Reageer