Kiezen vanuit je hart – hoe doe je dat? Incl. meditatie

Kiezen vanuit je hart lijkt steeds lastiger. Alles lijkt mogelijk en hoe meer keuzes je hebt, hoe moeilijker het is om te kiezen. Je ego denkt dat alles kan en wil daarom altijd meer en beter. Doordat je zoveel doet, weet je niet meer hoe je gewoon kan Zijn.

Natuurvolkeren, yogi’s en spiritueel leraren leren ons dat gedachten alleen helpen om de wijsheid van het hart te kunnen vertalen en in actie te komen. Gedachten zijn die dienaar van het hart.

Hart als bron van wijsheid

Als je volledig vertrouwd op de kracht van je gedachten, dan is het lastig om te ervaren dat het energieveld van je hart toegang geeft tot een oneindige bron van wijsheid die je niet kan bedenken. 

Aan de andere kant hoor ik heel vaak mensen suggereren dat ze keuzes maken vanuit hun hart of intuïtie terwijl ze zonder het te beseffen zich hebben laten beïnvloeden door alle reclame, andere mensen of social media. 

De eerste stap gaat dus altijd over bewustzijn van je handelen en waar je gedachten vandaan komen. Je bent immers niet je gedachten.

Hoe maak je keuzes vanuit je hart?

Kiezen vanuit je hart doe je door stilte en leegte op te zoeken. In de stilte en leegte kan je gaan luisteren. Wellicht hoor je eerst een tijdlang geklets van je gedachten, maar op een gegeven moment wordt het stil. 

En wat komt er dan?

In het artikel leef vanuit je hart – zo maak je verbinding met het energieveld neem ik je mee in 3 oefeningen die je kan doen om de verbinding met je hart te versterken.

Wijsheid vanuit je hart komt altijd op een duidelijke, heldere manier. Je keuzes zijn in lijn met wat je voelt en wat je belangrijk vindt. Mediteren kan je hierbij goed helpen.

Meditatie: Kiezen vanuit je hart

Een meditatie van een paar minuten kan je helpen kiezen vanuit je hart. Via je adem maken we contact met het energieveld van je hart. Wat heeft het je te vertellen?

Deze zeer korte meditatie kalmeert je gedachten en brengt je in het nu. Je bent aanwezig bij jezelf en daardoor minder in je hoofd. Vind je deze video interessant? Vergeet je dan niet te abonneren op mijn YouTube kanaal.

Sta je voor een moeilijke keuze?

Belangrijke beslissingen maak je niet in 5 minuten tussendoor. Soms is het nodig om een dag of langer weg van je dagelijks leven tijd te nemen voor diepere verbinding met jezelf. Tijdens het dagretreat Innerlijke Wijsheid geef je jezelf een dag vrij om te voelen hoe je je voelt en te verbinden met de energie en wijsheid die diep in jezelf zit.

Ga je mee?

Dagretreat

Je kunt niet alles oplossen vanuit ratio. Geef jezelf een dag vrij om te voelen hoe je je voelt en te verbinden met de energie en Wijsheid die diep in jezelf zit. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ervaar lessen van de natuur voor rust in je hoofd, energie in je lichaam en wijsheid vanuit je hart.

Uitschrijven kan altijd met één klik.

Reageer