Leef vanuit je hart – zo maak je verbinding met het energieveld

Het energieveld van je hart brengt je in verbinding met een grote bron van Wijsheid die je niet met je gedachten kan bereiken. Voor Sjamanen en Yogi’s is de verbinding met het hart de deur naar je Innerlijke Wijsheid en de bron van oneindige informatie.

Verbinding verbroken met ons hart

‘Ik denk, dus ik besta’ van Renée Descartes heeft je laten geloven dat je bewustzijn het enige is waarvan je zeker kan zijn dat het je mens maakt. Hierdoor zou je kunnen denken dat je gedachten het belangrijkste zijn wie je bent, maar je bent niet je gedachten.

Als je alleen uit ons hoofd leven, loop je vast. Je kan immers niet alles analyseren en begrijpen. Op school heb je geleerd om het analytische brein te gebruiken, maar niet om je Hart te openen. Het heeft tijd nodig om de relatie met je hart weer te herstellen. 

Waarom is verbinding met je hart belangrijk?

Het moment dat je het energieveld van je hart opent ga je nieuwe dingen zien die je eerder niet zag. Je voelt je geïnspireerd om te creëren omdat de energie door je heen stroomt. Je hart gaat congruente signalen afgeven wat voelbaar is voor de mensen om je heen. 

Achter de wereld die je fysiek kan waarnemen, kan je verbinding maken met een diep tijdloos bewustzijn. Je energetische hart gaat voorbij het ego, zodat je kan ervaren Wie je werkelijk bent.

Het Amerikaanse Heartmath Institute levert wetenschappelijk bewijs over het belang van leven vanuit je hart. Het elektromagnetische veld van het hart wordt beïnvloed door emoties en is tot 20 keer krachtiger dan het elektromagnetische veld van je hersenen. 

Emoties hebben invloed op ons fysieke welzijn zoals het immuunsysteem en zenuwstelsel. Je hart bepaalt dus in grote mate hoe je je voelt.

Verbinding met je hart

Hoe ervaar je het energieveld van je hart?

Door verbinding te maken met je hart, maak je verbinding met je essentie. Hoe dieper de relatie met je energetische hart, hoe meer berusting je voelt en het leven voor je stroomt. 

Iedereen maakt op een unieke manier verbinding met deze bron van informatie. Het gaat gepaard met een gevoel van berusting en liefde. Je begrijpt wat je altijd al hebt geweten, maar niet goed kon zien. Je herkent je Innerlijke Wijsheid en je straalt via je ogen.

Hoe maak je verbinding met je hart?

Je bent altijd verbonden met je energetische hart, maar niet iedereen kan dat ervaren of voelen. Hieronder geef ik 3 tips hoe jij de verbinding met je hart weer kan ervaren.

1. Stop met oordelen

Leven vanuit je hart in plaats van uit je hoofd, begint met de keuze om waar te nemen zonder oordeel. Er is geen goed of fout als je kan accepteren wat er nu aanwezig is. 

Vanuit het ego heb je geleerd om te werken op wilskracht en te focussen op macht en status. Dat wat jij denkt dat goed is of succesvol hoeft niet hetzelfde te zijn als wat je hart verlangd. Stop met alles te beoordelen en begin met te ervaren wat er is. 

Begin met het oordelen over anderen te stoppen. Woorden zoals: wat een mooie jurk, wat een gekke broek, wat een domme opmerking etc. zijn beperkende gedachten gebaseerd op het verleden en weerhouden je te verbinden met het energieveld van je hart

De tweede stap is het oordelen over jezelf te stoppen. Gedachten zoals: dat is onmogelijk, dat kan ik niet, daar ben ik niet goed in, zo moet het, dit is waar en dat niet etc. houden je onnodig klein.

2. Ervaar dankbaarheid

Als je ‘s ochtends wakker wordt, is er een fase waarbij je hersenen langzaam op gang komen en de verbinding met je hart sterk is. Grijp dus niet meteen naar je telefoon als je wakker wordt en probeer de gedachten over wat je vandaag allemaal moet doen nog even uit te stellen. 

Dankbaarheid is een heel sterke emotie en verbindt je direct met de energie van je hart. Probeer het moment dat je beseft dat je wakker bent eens dankbaar te zijn voor je hart. Het hart dat klopt. Het hart die altijd bloed rondpompt. Je kan zowel dankbaar zijn voor je fysieke hart als voor je emotionele hart.

3. Maak een trancereis

In de yogafilosofie worden de vijf kosha’s benoemd om de vijf lagen van ons bestaan aan te duiden. Vijf energielagen die invloed hebben op onze gezondheid en welzijn. 

Deze lagen kun je ‘afpellen’ om uiteindelijk bij je diepere kern van Innerlijke Wijsheid uit te komen en de eenheid met alles wat leeft te voelen. Tijdens het maken van een trancereis wordt je begeleid (door muziek en eventueel een stem) om die lagen af te pellen naar een dieper bewustzijn.

Het lichaam is niet alleen wat je fysiek kan ervaren en bevat een groot energetisch veld. Tijdens een trancereis ervaar en herinner je hoe je kan vertrouwen op je hart.

Ervaar de lessen van je hart

Net als met elke relatie die je opbouwt, gaat verbinding maken met je energetische hart niet vanzelf. Het vraagt rust en tijd om erop te leren vertrouwen.

Tijdens het dagretreat Innerlijke Wijsheid heb je de kans om te ervaren wat de verbinding met je hart voor jou kan betekenen. Als je eenmaal de kracht ervaart, wordt het een stuk makkelijker om in het drukke dagelijks leven connectie te blijven maken.

Dagretreat

Je kunt niet alles oplossen vanuit ratio. Geef jezelf een dag vrij om te voelen hoe je je voelt en te verbinden met de energie en Wijsheid die diep in jezelf zit. 

Lees verder

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ervaar lessen van de natuur voor rust in je hoofd, energie in je lichaam en wijsheid vanuit je hart.

Uitschrijven kan altijd met één klik.

Reageer