Lente equinox – dit betekent de lente voor jouw persoonlijke ontwaking

Op zondag 20 maart 2022 vindt de lente equinox plaats. De dag en nacht zijn even lang en de zon staat loodrecht op de evenaar. Dit is het kantelpunt van overheersende yin energie naar overheersende yang energie. De natuur nodigt je uit om uit je schulp te kruipen en te groeien naar het licht.

Lente equinox

Na de lente equinox overheerst de yang energie. Dit voel je ook in jezelf. Misschien bruis je van nieuwe ideeën en motivatie om te creëren en te delen met anderen.

Wat betekent de lente equinox in de natuur?

Tijdens de lente equinox vieren we de balans tussen het licht van de dag en het donker van de nacht. Rond 6.50 uur komt de zon op in de ochtend en precies twaalf uur later, rond 18.50 gaat de zon weer onder.

Met de start van de energetische lente rond 6 februari is het zaadje in de grond levensvatbaar geworden en gaan wortelen. Vanaf de lente equinox komen de prille kiemen boven de grond. Groei wordt zichtbaar. Het licht van de zon wordt sterker en voelbaar. De aarde warmt langzaam op en de dieren ontwaken.

Hoe voel je de energie van dit kantelpunt in jezelf?

Afgelopen maanden overheerste de yin energie in de natuur en in jezelf. Yin energie is de vrouwelijke, zachte energie van de maan. Na een lange periode van loslaten, naar binnen keren en verstillen, word je langzaam uitgenodigd om uit je schulp te komen. Vanaf de lente equinox is de yang energie van de zon, de dag, het mannelijke meer aanwezig. Je mag de eerste stappen buiten je veilige grenzen zetten en letterlijk je hoofd boven het maaiveld gaan uitsteken.

Lees verder: Ontdek de lessen binnen je comfortzone

 

Leven met de seizoenen

De lente equinox is voelbaar als energetisch kantelpunt in jezelf als je bewust leeft met de seizoenen. We leven in een maatschappij waarin de yang energie meer gewaardeerd wordt dan de yin energie. Als je afgelopen maanden niet de tijd hebt genomen om naar binnen te keren en aan je fundament te bouwen, kan de aantrekkende yang energie uitputtend aanvoelen.

De cyclus van de natuur zorgt voor balans. Er is een juiste moment om te groeien, te bloeien en los te laten. Alle eigenschappen van de seizoenen zijn nodig om in de zomer te kunnen bloeien en in de nazomer de vruchten te kunnen plukken. Dit geldt ook in jouw leven. Je kan niet optimaal gebruik maken van de energie van de lente als je niet ook de energie van de winter volledig hebt omarmd.

Vind je deze video interessant? Vergeet je dan niet te abonneren op mijn YouTube kanaal.

Reflectieopdracht

De aantrekkende energie van de lente nodigt je uit om te groeien. In de natuur begint de groei echter niet vanaf de lente equinox. Op het moment dat in de herfst alles wordt losgelaten, wordt er ruimte gemaakt voor een nieuw begin in de lente.

Ga bij jezelf eens na:

  • Heb je voldoende ruimte in je leven voor het nieuwe?
  • Hoeveel tijd geef je jezelf voor de groei van diepe wortels of moet je meteen bloeien?
  • Wat kan je nu doen om balans te brengen tussen yin (rust) en yang (actie)?

Meditatiereis - Nieuwe Energie

Deze meditatiereis geeft je in 20 minuten diepe ontspanning en nieuwe energie. Je laat oude energie die je niet meer nodig hebt los. Ideaal voor een frisse start van de lente.

Beluister hier de meditatiereis op YouTube.

Zorg ervoor dat je minimaal 20 minuten ongestoorde tijd hebt, zodat je in alle rust de nieuwe energie kan laten stromen.

Open jouw Potentie

Je breekt open. En wat mag dan groeien? Ideeën, wensen en behoeften liggen diep in jou verscholen. Wat mag in alle rust ontkiemen?

Doe mee met de Eartha les ‘Open jouw Potentie’ waarbij we volledig intappen op de energie van een nieuw begin die eerst door weerstand heen beweegt. Vanuit je eigen bron groeien sterke wortels. Je gaat ervaren dat in elke kiem, de potentiële bloei al aanwezig is.

Potentie yoga outdoors eartha trancereis

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ervaar lessen van de natuur voor rust in je hoofd, energie in je lichaam en wijsheid vanuit je hart.

Uitschrijven kan altijd met één klik.

2 thoughts on “Lente equinox – dit betekent de lente voor jouw persoonlijke ontwaking

Reageer