Ervaar de Zomerzonnewende voor jouw persoonlijke groei

Op 21 juni vindt de zomerzonnewende plaats. De dag dat het licht het langst op aarde schijnt. De zon staat op het hoogste punt aan de horizon, recht boven de Kreeftkeerkring. De zomer zonnewende is de langste dag en kortste nacht van het jaar waarbij yang energie een hoogtepunt bereikt. De natuur nodigt uit om volledig in het licht te gaan staan.

Zomerzonnewende

Tijdens de zomerzonnewende bereikt de yang energie een hoogtepunt. Dit voel je ook in jezelf. Je ideeën hebben vorm gekregen en je hebt de energie om dit aan de buitenwereld te laten zien.

Wat betekent de zomerzonnewende in de natuur?

Tijdens de zomerzonnewende vieren we het hoogtepunt van licht. De zon komt op rond 5.20 uur en gaat ruim zestien uur later onder rond 22.00 uur. 

Vanaf de start van de energetische zomer komt de natuur in bloei. Door de krachtige energie blijft alles voller worden. De dieren blijven lang actief en in het bos wordt het niet echt stil ’s nacht. Vanaf de zomerzonnewende worden de dagen ongemerkt langzaam korter. De nadruk verschuift van groei naar rijping.

Hoe voel je de energie van dit hoogtepunt in jezelf?

Afgelopen maanden nam de yang energie steeds verder toe. Yang energie zorgt voor daadkracht, actie en kracht. Je brengt makkelijker plannen tot uitvoering en onderneemt actie om je dromen te verwezenlijken. Je hebt hard gewerkt afgelopen tijd wat rond 21 juni tot een hoogtepunt komt. Vanaf dit moment ga je uitdragen wat je hebt gecreëerd. Je gaat letterlijk in het licht staan en bloeien. 

Deze krachtige energie kan je ook onrustig maken om te presteren. Blijf je vuur volgen. Wat geeft jou energie en waar word je blij en enthousiast van? Vergeet je eigen grenzen niet en zorg ervoor dat je in verbinding blijft met je hart. Door de krachtige energie kan je ook van alles gaan doen wat jou niet voluit laat bloeien. 

Rituelen tijdens de zonnewende

Al eeuwenlang wordt door natuurvolkeren over de hele wereld midzomernacht gevierd met verschillende rituelen en benamingen. Vuur wordt daarbij gezien als het symbool van transformatie en connectie met de onzichtbare wereld om ons heen. Door bijvoorbeeld een offer te brengen aan het vuur vanuit overvloed, wordt er ruimte gemaakt om dat wat tot bloei is gekomen of wil komen nog sterker te manifesteren.   

Oefening – Wat wil er in jou bloeien?

1. Neem minimaal 5 minuten de tijd en zet een (kook) wekker.

2. Bekijk de vragen hieronder en begin met schrijven.
Schrijf alles op wat er in je opkomt, zonder oordeel erover te hebben of erover na te denken. Schrijf door, ook als je het even niet weet. Vertrouw erop dat de juiste woorden vanzelf omhoog komen.

  • Wat wil er in jou bloeien?
  • Wat mag je in het licht zetten?
  • Wat heb je nodig om hier meer ruimte aan te geven?

3. Stop met schrijven zodra de wekker gaat. Of neem meer tijd als je voelt dat nog niet alles opgeschreven is.

4. Lees rustig terug wat je hebt opgeschreven en onderstreep of markeer wat voor jou de essentie is.

5. Welke stap kan je vandaag zetten (datgene van) jezelf meer te laten zien?

Zonnewende Trancereis

De Kracht van Licht

Bloeien vanuit je essentie gaat vanzelf en is een natuurlijk onderdeel van het Leven. Je mag voelen dat dat je in alle rust en vanuit vertrouwen in het Licht kan staan.

Reageer