Spiritueel ontwaken en meer innerlijke rust – 3 tips die je helpen

Ben jij spiritueel aan het ontwaken? Misschien ervaar je dat je meer behoefte hebt aan stilte en reflectie. Misschien zijn je overtuigingen veranderd of wil je meer leven vanuit je hart. Groei is prachtig, maar kan ook onrust geven. Als je eenmaal het pad van het ontwaken bent ingeslagen, lijkt de bron oneindig.

Op het moment dat je jezelf opent voor spiritualiteit zie ik vaak 2 mogelijkheden.

  • Je kan jezelf ingraven in elk nieuw boek, methode of guru in de hoop dat dat je de wijsheid brengt waar je naar op zoek bent.
  • Of je begint bij de essentie. Je neemt de tijd en zorgt ervoor dat je daadwerkelijk de lessen voelt, ervaart en toepast in je leven.

Video: Spiritueel ontwaken vanuit de essentie

Tijdens je spirituele ontwaking is er veel te ontdekken. Daadwerkelijk ontwaken is een proces die je ervaart. Gaat dit voor je gevoel niet snel genoeg? Boeken lezen is dan niet altijd het antwoord. 

In deze video geef ik je 3 voorbeelden hoe je spirituele groei begint bij de essentie. Zo behoud je innerlijke rust op je reis en wordt je groei een ervaring.

Vind je deze video interessant? Vergeet je dan niet te abonneren op mijn YouTube kanaal.

Hoe zorg je voor innerlijke rust tijdens spiritueel ontwaken?

In een wereld waar iedereen altijd meer wil, is het behouden van innerlijke rust niet altijd makkelijk. Ook niet als je een spiritueel pad loopt. Om te zorgen voor innerlijke rust heb ik 3 tips voor je.

1. Zorg goed voor je lichaam

Je lichaam is de schil om jouw kern, de drager van je ziel. Verbinding maken met je lichaam is het beginpunt voor spirituele groei. Beweeg dagelijks vanuit liefde voor jezelf. Eet gezond en vers. Het liefst zo min mogelijk bewerkt. Gebruik natuurlijke ingrediënten. Slaap minimaal 7,5 uur.

Bezig zijn met spiritualiteit zonder je lichaam goed te verzorgen is als leren programmeren op een brakke computer. Het is niet onmogelijk en we hoeven absoluut niet allemaal strakke, gespierde yogi’s te zijn. Het punt is dat je goed voor je lichaam zorgt. Op jouw manier.

Spiritualiteit en lichaam

2. Geef je hoofd een break

Ik kom veel mensen tegen die na een drukke werkdag proberen te mediteren en dat het niet lukt. Hierdoor denken ze dat mediteren niks voor hen is. 

Je hoofd heeft tijd nodig om te verstillen. Na een lange gefocuste dag is het wellicht fijn om te wandelen of te sporten in plaats van stil op een kussen te zitten.

Het is belangrijk dat je regelmatig zonder input doorbrengt. Geef je hoofd een break van alle prikkels. Waarom zou je een spiritueel boek te lezen als je kan zorgen voor stilte en kan voelen wat bovenkomt?

3. Durf methodes los te laten

Als je je verdiept in yoga of Sjamanisme kan het lijken dat er een vaste methodes of rituelen van belang zijn. Er zijn 100en boeken te lezen, maar deze stof kan je niet helemaal begrijpen met je brein. 

Pas wanneer je de vaste termen loslaat, kan je ontwikkeling verdiepen. Er is geen vaste methode die voor iedereen werkt. Dat zou betekenen dat we personen in een hokje kunnen plaatsen, terwijl iedereen uniek is. Ga dus zelf op ontdekkingstocht.

Ervaar het zelf tijdens een dagretreat

Op het moment dat je de tijd neemt om de diepte in te gaan, ga je ervaren dat er een grote bron van wijsheid in je zit. Zo kan je in een veilige en liefdevolle setting jouw pad van spiritueel ontwaken onderzoeken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ervaar lessen van de natuur voor rust in je hoofd, energie in je lichaam en wijsheid vanuit je hart.

Uitschrijven kan altijd met één klik.

Reageer