Akashic records – 5 vragen beantwoord over de oneindige bron van informatie

De oneindige bron van informatie in jezelf wordt ook wel de Akashic Records of het kwantumveld genoemd. Wat dit is en hoe je er toegang toe krijgt, vertel ik in dit artikel aan de hand van 5 vragen. Ik gebruik zelf de term oneindige bron van informatie vaker dan Akashic Records of kwantumveld en het is een persoonlijke ervaring. Houd je dus niet vast aan de termen die ik hier gebruik. 

1. Wat zijn Akashic Records?

De Akashic Records (Akasha Kronieken) kan je beschouwen als een oneindige bron van informatie uit een andere dimensie van tijd en ruimte. Akasha komt van het Sanskriet woord Akasa wat Ether/Oneindige Ruimte betekent. Alle informatie in het Universum, elk idee, actie en gedachte uit het verleden, heden en de toekomst is er aanwezig. In deze hogere dimensie en kwantumveld is tijd en afstand niet van toepassing. Alles gebeurt in het huidige moment. 

2. Welke informatie is beschikbaar via Akashic Records?

De Akashic Records bevatten alle mogelijke informatie, maar bieden precies de wijsheid, begeleiding en energie aan die je op dit moment in je leven nodig hebt. Dit is waarschijnlijk anders dan wat je denkt wat je nodig hebt en daarom is de informatie niet altijd duidelijk. 

Je kan open vragen stellen die over jezelf gaan en op je eigen leven van toepassing zijn. Ja en nee antwoorden zijn niet zuiver, omdat de intentie erachter niet duidelijk is. De informatie overstijgt vaak je dagelijkse beslommeringen en geven je inzicht in een diepere werkelijkheid.

Goede vragen die je kan stellen beginnen met:

  • Hoe
  • Wat 

Houd je aandacht bij één vraag of thema en laat je niet afleiden door alle andere informatie die binnenkomt. Dit kan overweldigend worden. Voor mij persoonlijk werkt het om de informatie die ik hoor direct op te schrijven.

3. Hoe kan je informatie vanuit de Akashic Records ontvangen?

Iedereen die open staat voor een weten voorbij gedachten, kan informatie vanuit de Akashic Records ontvangen. Je hoeft geen mystici of heilige te zijn, want je hebt zelf toegang tot je Innerlijke Wijsheid via het energieveld van je hart. Je Innerlijke Wijsheid is de stem van je ziel die verbonden is met de oneindige bron van informatie.

Je ontvangt de informatie vanuit de Akashic Records op verschillende manieren. Soms hoor je stemmen, zie je beelden of voel je een diep gevoel van weten. Andere keren moet je misschien een tijdje zitten voordat er iets doorkomt. Iedereen is anders en iedereen heeft unieke intuïtieve gaven. Je merkt vanzelf hoe informatie het makkelijkst bij je binnenkomt. Er wordt vaak gesproken over het ‘zien van beelden’, maar dat hoeft bij jou helemaal niet sterk ontwikkeld te zijn. 

Akashic records

4. Hoe krijg je toegang tot de Akashic Records?

Iedereen heeft toegang tot de Akashic Records die ervoor openstaat en aanwezig kan zijn in stilte.

1. Zorg ervoor dat je volledig comfortabel bent.

Het kan fijn zijn om te beginnen met een rustige yogapractise, zodat je gedachten kalmeren en je lichaam ontspant. Zorg ervoor dat je op je eigen manier de tijd neemt om een liefdevolle omgeving te creëren, zonder zorgen, angst of druk.

2. Verbind met je intentie

Zorg ervoor dat je een duidelijke intentie hebt voordat je begint met de meditatie. Waarom wil je toegang tot de Akashic Records? Wat is je thema of vraag?

3. Reis naar het energieveld van je hart

Gebruik de klank van de drum of muziek in thèta frequentie en ervaar dat je afreist naar het energieveld van je hart. Zorg ervoor dat je volledig vrij bent van gedachten en dat je ervaart dat je los bent van tijd en ruimte.

4. Vraag om toestemming

Vraag je Hoogste Zelf om toegang te verlenen tot de oneindige bron. Stel je vraag hardop en gebruik een leidraad zoals hieronder staat beschreven.

  • Ik vraag om begeleiding, richting en moed om de waarheid te kennen vanuit mijn Hoogste Zelf.
  • Help me om mijzelf (Voor en Achternaam) te leren kennen via de Wijsheid van het oneindige.
  • Sta mij toe om te ervaren (stel hier je vraag).
  • De Poort naar oneindige Wijsheid is nu open.

5. Wat gebeurt er als je toegang hebt tot de Akashic Records?

Vanuit de Akashic Records kijk je met een helicopterview naar je leven, een situatie, plaats of gebeurtenis. Wanneer de Records open zijn voor je, kan je waarnemen op verschillende manieren. Je ziet mogelijk beelden, kleuren, patronen, je hoort geluiden, een stem of muziek.

Informatie vanuit het Akashic Field is altijd helder. Je snapt wellicht niet altijd wat het betekent, maar wat het zegt of wat je ziet heeft geen emotionele lading en er zit geen oordeel op. De informatie is altijd relevant in het huidige moment. Informatie uit het verleden of toekomst worden alleen getoond als je er nu iets mee mag doen. 

Bedank aan het einde van je meditatie de oneindige bron voor wat je hebt ontvangen en sluit de Records met een woord van dankbaarheid, OM, AUM, AMEN, AMIN of HUM.

Je ervaring is waar

De eerste keer is het wellicht gek om zo duidelijk informatie binnen te krijgen die je niet kon bedenken. Je bent niet gewend om jezelf te vertrouwen. Waarschijnlijk vertrouw je een ander eerder dan jezelf. Wellicht heb je geleerd wat de waarheid zou moeten zijn, om er nu achter te komen dat het voor jou anders in elkaar zit. 

Door de tijd te nemen in meditatie, open je jezelf voor de bron van wijsheid. Onderzoek wat voor jou werkt en vertrouw je eigen ervaring. Dat is het enige wat waar is.

Ervaar de lessen van je Innerlijke Wijsheid

Net als met elke relatie die je opbouwt, gaat verbinding maken met je Innerlijke Wijsheid niet vanzelf. Het vraagt rust en tijd om erop te leren vertrouwen.

Tijdens het dagretreat Innerlijke Wijsheid heb je de kans om te ervaren wat de verbinding met je hart voor jou kan betekenen. Als je eenmaal de kracht ervaart, wordt het een stuk makkelijker om in het drukke dagelijks leven connectie te blijven maken.

Dagretreat

Je kunt niet alles oplossen vanuit ratio. Geef jezelf een dag vrij om te voelen hoe je je voelt en te verbinden met de energie en Wijsheid die diep in jezelf zit. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in en ervaar lessen van de natuur voor rust in je hoofd, energie in je lichaam en wijsheid vanuit je hart.

Uitschrijven kan altijd met één klik.

Reageer